SAM och Psykosocial arbetsmiljö

-Utredningar och interventioner

Hur är statusen på den psykosociala arbetsmiljön och den psykologiska tryggheten egentligen? Finns det någon diskrepans mellan den uttalade kulturen och det som sker i de mellanmänskliga processerna och relationerna? Finns det kontraproduktiva strukturer som påverkar beteenden hos individ och grupp i oönskade riktningar? Svaren på dessa frågor är viktiga pusselbitar för att skapa hållbar utveckling och hälsa.

Psykologisk trygghet har stor påverkan på den psykosociala arbetsmiljön och kan bidra till att göra det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) till en naturlig del av den dagliga verksamheten vilket i sin tur innebär att man som arbetsgivare kan checka av ett flertal punkter på listan med lagstadgat arbetsgivaransvar. Dessutom är psykologisk trygghet evidensbaserat och den mest effektiva vägen att skapa hållbara, hälsosamma, adaptiva, och konkurrenskraftiga organisationer.

Att fastställa nuläge och ta fram rätt underlag för analys, utredning och åtgärder är nyckeln till hälsa, måluppfyllnad och ett effektivt systematiskt arbetsmiljöarbete. Med rätt underlag blir det enklare för organisationen att möta de krav som finns på arbetsgivare, men framför allt att tillgodogöra sig effekterna av god psykosocial arbetsmiljö och psykologisk trygghet.

Genom enkätundersökning och intervjuer undersöks och analyseras förekomst av och möjliga utvecklingsområden gällande den psykosociala arbetsmiljön. För att säkerställa deltagarnas trygghet att ge reella svar är processen anonymiserad. Arbetsgivaren Vid behov skräddarsydds en åtgärdsplan.

Jag skräddarsyr processerna utifrån era förutsättningar och behov.

Gå vidare till bokning och kontakt här

Att individer får stöd och kunskap utifrån sina specifika behov bidrar till att den emotionella intelligensen stärks, man ökar förmågan att hantera stress samt att förstå sina egna känslor, tankar och beteenden. Empatin ökar och förmågan att sätta sig in i andra människors perspektiv och känslor utvecklas. Vi arbetar med evidensbaserade teorier, individen får lära och träna på anpassade verktyg och strategier, självreglering samt att hantera och uttrycka sina känslor på ett sätt som främjar hållbar hälsa och samarbete.

Genom våra tjänster ges medarbetarna en ökad möjlighet att ta ansvar och bidra till en god psykosocial arbetsmiljö som främjar hälsa, innovationskraft, effektivitet och utveckling. Grupper med resursstarka kompetenta individer skapar konkurrenskraft, hälsa, produktivitet och arbetsglädje.

Våra abonnemangstjänster är skräddarsydda utifrån nycklarna till psykologisk trygghet för personlig utveckling och kompetensutveckling inom psykosocial arbetsmiljö. När medarbetare får tillgång till den kompetens och de verktyg som krävs för att kunna bidra till psykologisk trygghet på jobbet utvecklar de flera viktiga färdigheter och egenskaper